teisipäev, 24. oktoober 2023

London, valge leht II

Istume bussis ja vurame rõõmsalt Big Beni poole. Oma arust. Vaatame linna ja inimesi ja kella ja ootame, mil maailmakuulsad ehitised paistma hakkavad. Mingil hetkel tajun, et kesklinnale me küll ei lähene, arhitektuur viitab pigem äärelinnale. Ja siis kuulan bussiinfot ning saan aru, et varsti oleme lõpp-peatuses. Enne bussist väljumist uurin bussijuhilt, et kuidas me ikka Big Beni juurde saaksime. Tema viipab käega metroojaama suunas ja soovitab sealt uurida.

Uurime. Metroo infotöötaja suunab meid taas kenasti õige platvormi juurde, ütleb, et Westminsteri peatuses peame väljuma ja let`s go! 

Westminsteri peatuses suundume maa alt maa peale ja seejärel saan ma teada, et mind, kes ma oma elus ühtkomateist kogenud olen, paksust ja vedelast läbi käinud,  on ikkagi veel võimalik tummaks lüüa. Kogu see võimsus, ilu ja pompöössus mis Big Beni ja parlamendihoone kujul vastu vaatas oli ikka vapustav. Üks asi on näha neid hooneid telekas ja piltidel, kuid kui nad ikka ootamatult täies ilus, suuruses ja hiilguses su ette kerkivad, on hoopis midagi muud. Kõik see suursugune ilu ja uhkus lõi mu nii tummaks, et kaotasin igasuguse teo- ja otsustusvõime. 

Minu mingi netiinfo järgi pidi sealsamas lähedal olema ka turismiinfopunkt. Läksime seda otsima, kuid leidsime hoopis kuulsad telefoniputkad ja jõepaatide sadama. Otsustasime oma esialgse plaani hüljata ja ärevil meelte rahunemiseks pigem sõidu Thamesil ette võtta. Ostsime pileti Greewich Pieri, paati oodates vaatasime veidi veel ringi, pildistasin üle jõe paistvaid London Eyet ja County Halli ning seejärel istusime paati ning jõgi viis meid vastu uutele seiklustele.






Pildid

290923

PS Tegelikult oli see isegi tore, et bussiga algul veidi seiklesime ja esimene pilk parlamendihoonele ja Big Benile nii ootamatult tuli. Üllatavad positiivsed emotsioonid teevad elu ju kenasti elamisväärseks, eks ole. Ja ma polnud ainuke kelle reaktsioon äärmist üllatust väljendas, see oli enamikel turistidel, kes mind sel hetkel ümbritsesid.

PPS Viimasel pildil olev praam veab Londoni prügi. Neid praame on hommikupoolikutel jõel palju.

Kommentaare ei ole:

London, valge leht II

Istume bussis ja vurame rõõmsalt Big Beni poole. Oma arust. Vaatame linna ja inimesi ja kella ja ootame, mil maailmakuulsad ehitised paistma...