esmaspäev, 3. august 2020

Selle suve reis...

...  tuli kuidagi ootamatult ja ette planeerimata.
Oli vajadus lihtsalt kaks pikemat sõitu teha. Üks Lõuna-Eestisse, teine Lätimaale. Vanemas eas põhjaeestlaste jaoks mõlemad juba suhtelised pikad autoretked. Nii tekkiski mõte, et võiks need kaks ettevõtmist ühendada. Ja et kuna nagunii juba seega paaripäevane reis, lisaks juurde veel paar päeva ja võtaks siis kavasse ka mõned vaatamisväärsused.
Mõeldud - tehtud.
Startisime teisipäeva hommikupoolikul. Nädala sees reisimine sobib paremini, sest siis ikkagi turiste vähem liikumas, on rahulikum.
Esimene sihtpunkt: Aarna küla, Põlvamaal, üsna Põlva läheduses.

Kevadel, mai alguses kui k-viirus meie üle valitses, sai kasuõde 65. Kuigi eelnevad peoplaanid tehtud, pidu pidada ju siiski sel ajal võimalik polnud. Eks siis kallid külalised käisid perede kaupa neile sobivatel aegadel peale eriolukorra lõppu. Juubilarile sobis hästi ka see variant.

Lookas laua taga pidu peetud, jagunesid külalised kaheks. Üks osa läks koju tagasi, teine osa, kes ööbima jäid, läks tutvuma kohalike vaatamisväärsustega. Mitte põhjalikult, vaid lihtsalt kerge jalutuskäigu stiilis. Vaatasime üle majataguse lillepeenra, majast veidi kaugemal asuva ühisaiamaa, kus küla maaomanik laseb kortermajade elanikel natuke köögivilja ja maitserohelist kasvatada (ta ei rendi seda, vaid on andnud tasuta kasutada) ja tegime jalutuskäigu Aarna külas asuvas Kiuma mõisa pargis. Pisike mõis on eraomandis ja sinna sisse ei saanud ning paslik polnud isegi ümber hoone tiiru teha.
Üldiselt on see imekaunis piirkond ja vaatamisväärsusi olnuks rohkelt, kuid meie põhieesmärgid olid siiski juubilari õnnitlemine ja Lätimaal üks kindel linnake kuhu järgmisel päeval jõuda soovisime.
Ilm oli soe ja mõnus.

Paar pilti Kiuma mõisa pargist:



070720

Järgmistest külastatud paikadest tulevad järgmised lookesed.

Kommentaare ei ole:

London, valge leht II

Istume bussis ja vurame rõõmsalt Big Beni poole. Oma arust. Vaatame linna ja inimesi ja kella ja ootame, mil maailmakuulsad ehitised paistma...