esmaspäev, 29. juuni 2020

Pildikesi aiast

Nii tohutult palav on olnud. Tõeliselt kuum suvi, temperatuurid 30 soojakraadi läheduses. Ka vihma on tulnud parasjagu nii tihedalt, et aed kuivanud pole ja lisakastmist ka pole vajanud. Kõik kasvab mühinal, kõige kiiremini ikka umbrohud.
Aed lokkab õitseda ja kõik on ilus. Kuid...
Inimesel pole kunagi hea.
Ootasin pikisilmi pojengide õitsemise aega. Aga palavas päikselõõsas õitsesid ja pleekisid nad imekiiresti koledaks. Ja selle kõige etema pojengide õitsemise aja pidin nagu kiusuks kodust ära olema. Et siis pojengiõite nautimise aeg läks sel aastal paraku nihu. Mis seal`s ikka, ootame uut!
Ka mina ise olen nagu üks õnnetu pojeng, kes ei talu seda hirmsat palavust.
Et aias üldse midagi teha ja toimetada saaks, tõusen hommikuti kella neljast või viiest. Kell kaheksa on viimane piir õues olemiseks. Ja nii need päevad on sujunud, tubaselt ja palavusest uimaselt. Isegi bassein ei jahuta.
Tänane hommik oli juba normaalne minu jaoks. Vaid +15 kella poole kuue ajal. Ja lootust on, et saan palavusest puhkusenädala.
Aiatöödest ongi praegu päevateema rohimine-rohimine-rohimine. Ja loomulikult ka lilleilu nautimine.
Et tänane päike mind juba hommikul peast lolliks ja jalust nõrgaks ei küpsetanud, tegin isegi mõned pildikesed aiast.













290620

1 kommentaar:

TwD ütles ...

Oi, kuidas igatsen oma aeda. Aga ei tohi ahneks minna, hea, et vallalt (camara municipal) aiamaagi sain. Testiks on 150 m2 hea suurus, tean nüüd oma võimete piiri.

London, valge leht II

Istume bussis ja vurame rõõmsalt Big Beni poole. Oma arust. Vaatame linna ja inimesi ja kella ja ootame, mil maailmakuulsad ehitised paistma...