teisipäev, 1. august 2023

Fotojaht. Kohustuslik element ...

... Pariisi tänavatel.














Igas vähegi suuremas turistide külgetõmbemagneti juures patrullis kas politsei või sõjavägi. Ja suuremate sündmuste puhul kaasati päästeametit. (Alumisel pildil lahkuvad päästeameti töötajad peale suure reede liturgiat Sacre Coeri basiilikast).
Algul oli ikka harjumatu, kuid varsti ei pööranud neile enam tähelepanu, muutusid lihtsalt osaks tänavapildis. Ning arvestades president Macroni otsuste vastaseid massimeeleavaldusi ja üleüldse rahutu maailma olemasolu, siis täiesti mõistlik ju.

Pildid 0504 - 100423 

Veel fotojahtijaid:



2 kommentaari:

tegelinski ütles ...

Kuigi kindel pind jalge all, on mõni foto lausa hirmutav!
Mõistlik... tõenäoliselt. Aga paneb mõtlema.

HelveL ütles ...

Maailm "areneb" ja märksa kiiremini kui me siin pisikeses maakohas nimega Eesti arugi tegelikult saame. 13 aastat tagasi ei kohanud Pariisis politseid ja tänavapilt oli ühtlasem. Nüüd on ikka väga kirju (rasside poolest) ja kõige hirmutavam oli mu jaoks saabumisel südaöine RER-iga sõit lennujaamast Montmartrele ööbimiskohta. Seal vagunis oli ikka vägagi hirmuäratavalt kummalist kontingenti ja mitte valged inimesed. Ma ei ole rassist, see on olukirjeldus.

Relvadega mehed ehmatasid mindki paaril esimesel päeval, pealegi olin siis üksi linna peal. Hiljem harjusin, nagu juba öeldud.

Paar narkarit katsusid seekord minuga sõbralikud olla kuid õnnestus need maha raputada.

Jah, mõtlema panevat on tõepoolest üsna palju. Aga kodutuid oli linnapildis vähem võrreldes eelmisel reisil nähtuga.

London, valge leht II

Istume bussis ja vurame rõõmsalt Big Beni poole. Oma arust. Vaatame linna ja inimesi ja kella ja ootame, mil maailmakuulsad ehitised paistma...