esmaspäev, 13. juuni 2022

Viiskümmend aastat muusikat

Just nii kaua on Kukerpillid laval oma muusikaga rahvast rõõmustanud. Ma võiks lausa öelda, et olen peaaegu kogu oma elu Kukerpillide muusika saatel elanud. Aegumatud lood ja laulud.

Kunstiülikooli üliõpilaste moodustatud folkansambli esimene avalik esinemine oli 01.aprillil 1972. aastal Eesti Reklaamfilmi telesaates.Sellest ajast on esinetud nii Eesti kui muu maailma lavadel. Nii üksi kui eesti tuntud lauljate ja tantsurühmadega. On esitatud rahvalaule, kantrimuusikat (eriti bluegrass- ja Cajun-stiili), rockabillyt ja omaloomingut. Võidetud auhindu festivalidel. Uuritud läbi rahvamuusika arhiivid ja lindistatud laulikute laule kõikjal Eestis. Salvestatud on mitusada laulu ja pillilugu, välja antud 24 LP plaati ja CD-d, osa neist kogumikalbumid, palju kassette ja ühisplaate teiste artistidega.

Ansambli liikmed läbi aegade on olnud: Taivo Linna, Vello Salumets, Toomas Kõrvits, Tiit Kõrvits, Ike Volkov, Tõnu Raadik, Kaarel Kilvet, Indrek Kalda, Jaan Arder, Arne Haasma, Vello Toomemets, Heiki Vahar. 

Vt. kodulehte

Rahvatantsijana ja ka lihtsalt igasugustel pidudel olen saanud palju nende pilli järgi tantsu vihtuda. Olid ajad!😍

Ja nüüd on nad siis oma 50. esinemisaastat tähistaval kontsertturneel. Vaprad tegelased, poolteist tundi lustilugude saatel möödus nigu niuhti!

Siin nad siis kenasti reas poseerimas:

Arne Haasma - laul, akordion

Heiki Vahar - viiul

Toomas Kõrvits - laul, kitarr

Ike Volkov - laul, bass


Pilt: 090622, Kuimetsa

Kommentaare ei ole:

London, valge leht II

Istume bussis ja vurame rõõmsalt Big Beni poole. Oma arust. Vaatame linna ja inimesi ja kella ja ootame, mil maailmakuulsad ehitised paistma...