neljapäev, 30. detsember 2021

Valge laik kaardil. Maardu


28. veebruar 2021 oli mu eluloos see haruldane päev, kus sattusin Maardusse. Olen küll käinud nii Nuustakul kui Pariisis, kuid Maardu oli täiesti tundmatu koht.

Seekord oli tütrel seal vaja kellegagi korraks kokku saada ja seetõttu peale KUMU visiiti pöörati autonina Maardu suunas.


Tol ajal peeti Maardut Eesti koroonapealinnaks. Meil küll plaanis rohkem ettevõtmisi polnud kui ainult see tütre lühiajaline kokkusaamine kellegagi, kuid kõhud olid kõigil kohutavalt tühjad ja nii olime sunnitud siiski selle kandi laialdast koroonalevikut eirama ja käisime rahvarohkes poes süüa ostmas. Tagantjärele mainides, koroonat me keegi külge ei saanud.


Minu sõidu pealt tehtud kaks telefoniklõpsu nüüd Maardust küll mingit ülevaadet ei anna, kuid märk jääb maha ja arvan, et tulevikus kaardistaks iseenda jaoks ka selle valge laigu ikka ära.

kolmapäev, 29. detsember 2021

Veel avaldamata killukesi aastast 2021. Jaanuar

 Jaanuar


Esimene aastavahetus mu teadlikus eluloos, kus ei läinud õue uut aastat vastu võtma. Terviseprobleemid. Allergia, peapõrutuse jääknähud, vigastatud õlg.

Olime Jõgeval tütre juures ja vaatasin aknast ilutulestikku.

Ei, ma ei kurda, märgin ära, et lihtsalt nii oli.






1. jaanuaril kojusõit

Läbi autoakna paar killukest Põltsamaalt










ja loodusest.
Mida lähemal kodule, seda rohelisemaks ja lumevaesemaks läks maapind.






















2. jaanuari kõnniringil kohtusin oma elus esimest korda sellise loodusnähtusega nagu inglijuuksed.


3. jaanuari öösel oli lõpuks õnn, st lumi ka meie õuele tulnud.







4. jaanuar

Fotol elu karm tegelikkus sellest, et mu aias lillevarred jäid sügisel lõikamata, st et aias sügistööd jäid kõik tegelikult tegemata. Ikka terviseprobleemide tõttu.
Aga suhtusin olukorda rahulikult, sest tean, et omaenda varjust üle ei suuda hüpata ja pole mõtet pingutada seal, kus positiivset tulemust nagunii ei saa olema.

Aga see-eest loodus oli imeilus ja muudkui nautisin.

NB olgu ära märgitud, et inglijuuksed kestsid seekord 3 päeva.








5. jaanuari aiavaade













6.jaanuar
Mees teeb usinalt küttepuid

ja mina jätkan igapäevaste kõnniringidega

















7.jaanuar
Jõulukuusk on ikka veel toas. Tavapäraselt olemegi ta alles 10. jaanuari paiku kokku korjanud. Päev enne mehe sünnipäevakülaliste tulekut.
9.jaanuar, lund ikka vähevõitu














10.jaanuar
Päris lootusetu olukord aias ikka pole, olen vähemalt roosid külma eest kaitsnud ja  kitsede maiuspalad põõsaste ning noorte puukeste poole pealt kuuseokste või võrguga kinni pannud.








11-17. jaanuari aruanne leitav siit


20. jaanuar, hommik.
Aknast õue vaatab Mummo... lumi maas ja päike tõuseb...

















23. jaanuar

Naaber on metsamaa kuuseistikud võsast välja puhastanud, saan nentida oma kõnniringil.









25. jaanuar, kooli-kooli-kooli...
maastik kuskil kodu ja Haapsalu vahel
26. jaanuar
varahommikusele kõnniringile mööda Haapsalu - Tallinn rööbasteta raudteed
ja tänav, mis viib ühika juurest raudteele














31. jaanuar, üks tõeliselt kaunis talvepäev












Ülevaade tehtud jaanuarikuu fotofaile sirvides. Kokkuvõtteks siis märksõnad loodus ja kool ja ei midagi erilist, lihtne elu. 

Kindlasti tasub veel äramärkimist, et nõelravis käisin ja sain leevendust peapõrutusele ja pinges ning äärmiselt valulikule turjale ning vigastatud vasakule õlale. Turjaprobleemile lahendus tuli aga Ülle soovitusest kasutada kampri ja mentooliga pipraplaastreid.

Jaanuar 2021 postitused

kolmapäev, 22. detsember 2021

Ood Päikesele

 ...kuid ärgem unustagem kuud


211221, selle aasta kõige lühema päeva õhtu.


221221 hommikune päikesetõusu aegne jalutuskäik aias ja looduses
















Päikesepilte sai palju. Aga pimedal ajal peabki Päikesest palju rõõmu tundma. Ning üle-ülehomme on juba päev pikem. Juhhei.

neljapäev, 9. detsember 2021

Sekka kunsti ka

Hakkasin suurpuhastust tegema. Arvutis. Ühtlasi märgin siis nüüd uute postitustega minu jaoks selleaastased tähtsamad sündmused tagantjärgi ära.

Märtsikuus käisime rahvamajas sõber Jaagu portreemaale vaatamas. Eluaegne elukutseline fotograaf leidis uue hingamise. Väga õnnestunult, vähemalt minu arvates.






Ma polnud enam pikki aastaid kohalikus rahvamajas käinud. Lihtsalt elu pakkus teisi radu. Seepärast lisan ühe sisevaate trepile ja paar vaadet aknast õue.






Rahvamaja vastas kohe üle tee on koolimaja


Pildid 250321

kolmapäev, 8. detsember 2021

Viltimine

Saime kooliprogrammi ühe osana ka viltimisega  nö ,,käe valgeks,,. Kõigepealt märgviltimise tulemusena pidime valmistama 25 x 25 cm suuruse vilditüki. Enam vähem õnnestus. No veidi lopergused servad tulid kuid hilisemal vilditüki tooteks valmistamisel see ei seganud. Teppisin õmblusmasinal vilditükile abstraktse roosiõie kujulise mustri ja seejärel õmblesin servadeks ja teisele küljele villase kanga, et istumisalus ikka soojem oleks. Tooteks siis istumisalus. Hea külmaperioodil matkale kaasa võtta.



Teiseks tööks valmistasime vilditud sussid. Algselt samuti märgviltimine ja seejärel nõelviltimise tehnikas kaunistus sussidele.
Alla seemisnahast tallad ning ma veel lõikasin sisse paksust kalevist sisetallad.
Kuna meil vanamoodne maja, põrandad külmad, siis vilditud sussid on peris mõnusad.




Pildid 081221

London, valge leht II

Istume bussis ja vurame rõõmsalt Big Beni poole. Oma arust. Vaatame linna ja inimesi ja kella ja ootame, mil maailmakuulsad ehitised paistma...