reede, 25. juuni 2021

Jaanilaupäev

 Hommik


Lõuna


Õhtu

230621


3 kommentaari:

Emmeliina ütles ...

ah, et ka teie kanti ei jätnud sõber torm külastamata.

Bianka ütles ...

Meie kandi jaanipäev oli täiuslik. Hommik algas küll mõrtsuk-päikese tavapärase 30-kraadise tervitusega. Aga lõunast tekkisid pilved ja umbes 14-17 sadas ilus tugev vihm, mida aed ammu oli igatsenud. Siis hakkas taevas selginema, ja kui ma mehele kell 19 töö juurde vastu läksin, et jaanitulele sõita, oli ilm juba super. Enam mitte kuum, aga ka mitte jahe. Jaaniõhtu oli imeline, isegi kingad ei saanud rohu sees märjaks, sest vihmavesi oli juba kuivanud. Samas teistes kohtades Eestimaal möllas torm, ka meist 10km kaugusel siinsamas Tallinnas, Löveruóhe pargis ja murdis põlispuid.

Nagu tänagi, meil rahulik ilm, aga Lõuna-eestis möllas äike ja torm.

Helve ütles ...

Rõõm kuulda, et jaanipäev õnnestus! Meil ka torm liiga ei teinud, kuigi tuul oli tugev. Ei jaanilaupäeval ega eile. Eile polnud tuultki ja vihma parasjagu.

Me olime jaaniõhtul üle pikkade aastate vaid kahekesi kodus. Isegi suurt jaanituld ei teinud, vaid väike grillilõke. Mehe tervis oli väga vilets ja ta läks varsti tuppa. Nii et nautisin üksi jaaniõhtut. Aga vahelduseks seltskonnaüritustele oli üksildus väga vajalik. Nii et minu jaoks ka korda läinud päev.

London, valge leht II

Istume bussis ja vurame rõõmsalt Big Beni poole. Oma arust. Vaatame linna ja inimesi ja kella ja ootame, mil maailmakuulsad ehitised paistma...