neljapäev, 4. märts 2021

Fotojaht. Vastu valgust

Püüan seekord kaks kala. Võtan osa fotojahist ja tutvustan enda koolitöid.

Niisiis, ühel selle aasta kaunil lumisel päikselisel veebruaripäeval sättisin õue oma "fotostuudio", et üles pildistada materjalide värvimise, trükkimise ja maalimise (valikaine) tundides tehtud tööd.

Seekordses postituses on pakutrüki tehnikas laudlina, 2 põlle ja veel 2 kangakupongi, mida arvan tulevikus õmblusmasina abil kottideks transformeeruvat. Aga võib-olla ka miskit muud saab neist kui sobivalt hea mõte tuleb. Kõik trükitööd on tehtud linasele kangale.

Kolmas põll on õmmeldud klaasitrüki tehnikas tehtud linastest kangatükikestest. Põllepaelad on sibulakootrega värvitud kangast. Ikka linane kangas, mis muu.









Ühevärviline puuvillane t-särk oli taignatrüki õppematerjaliks.

Pakutrüki tehnikas tehtud padjapüürid on juba varem blogisse talletatud ja neid näeb siin. On veel mõned pakutrüki tehnikas tehtud tööd, kuid need said ilma pildistamata juba "tellijatele" üle antud.

Pean veel ära mainima, et õppeaine "Materjalide värvimine, trükkimine ja maalimine" on mu lemmikõppeaine. Ma tegeleks ja arendaks end meelsasti selle teemaga edasi ka peale kooli lõpetamist kui poleks allergiat, mis ütleb: no-no-no. 

7 kommentaari:

Trutto ütles ...

Väga ägedad, just värvid ka.

Helve ütles ...

Tänan! :)
Trükivärvid on põhivärvidest ise segatud.

Kaamos ütles ...

Pea tund aega olen netist otsinud, mida need salapärased sõnad "taignatrükk" ja "klaasitrükk" tähendavad, aga palju targemaks ei saanud. Või, noh, natuke ikka sain ja sellest on hea meel.
Väga ilusad kangamustrid on, silm puhkab.

tegelinski ütles ...

Väga lahe tegevus! Ja väga ilus tulemus. Usun, et neid tegemisi sai täiega nautida!
Aga fotojahti ongi kasulik igapäevaeluga kokku klapitada.

Helve ütles ...

Tänan tähelepanu eest! ;)

Need võõrad sõnad: taignatrükk ja klaasitrükk ja ehk tuleb midagi järgnevates postitustes veel, need kirjutan ühes tulevas postituses lahti. Ma ka googeldasin neid tsutt aega tagasi ja õigeid vastuseid ei leidnudki. St kirjeldusi, nii nagu meie seda tegime.

Raisakull ütles ...

Mustrid, need mustrid on viimase peal! Silm lausa otsib, mis on ka loomulik, lapsepõlvest mällu sööbinuid ja seejärel üritab sobitada autoritöödega - tulemuseks on kõik nii tuttavlik ja samas leidub ka uusi nüansse mustris.
Aitüma jagamast!

Emmeliina ütles ...

oled täiesti oma elemendis - loodus ja loomulikkus!

London, valge leht II

Istume bussis ja vurame rõõmsalt Big Beni poole. Oma arust. Vaatame linna ja inimesi ja kella ja ootame, mil maailmakuulsad ehitised paistma...