kolmapäev, 3. veebruar 2021

Seenemustriga labakindad

Käsitööalaste piltide lappamise käigus avastasin, et oma koolitöödest olen suhteliselt vähe pilte teinud ja nendestki, mis tehtud, on millegipärast blogisse postitused tegemata jäänud. Püüan nüüd siis tasapisi endale sellealase  blogiarhiivi tekitamise mõtteis viga parandada.

Möödunudaasta jaanuarikuiseks õppeülesandeks oli kinnastele sobiva seenemustri väljamõtlemine, endale sobiva kinda suuruse mõõtmine, joonise tegemine  ja vajalike silmuste arvu väljaarvutamine ning kinda mustriskeemi koostamine. Seenemuster siis ennekõike seetõttu, et kinnaste kudumisel kasutatavatest lõngadest enamik olid seentega värvitud.


Kinda suurus ja joonis 1:1, et oleks kudumise käigus võimalik joonise pealt mõõta kinda õiget suurust.










Mustrit võis kujundada vanal heal viisil pliiatsiga ruudulisel paberil või digiajastule kohaselt laadida arvutisse vabavaraline programm Chartographer ja seal siis oma mustreid tekitada.
Minusugusel saurusel oli mugavam käia mööda sissetallatud radu, ikka vanal heal kombel pliiatsit ja paberit kasutades.
Nagu kõrvalolevalt pildilt näha, mingit erilist fantaasialendu seenemustri seened minus esile ei toonud.  No seenemütseeliga (see seente kohal olev sigri-migri ja seente all 1 rida) pusisin veidi kauem, et vajalike arvu silmustega seda kohandada.


Kudumiseks olid ette nähtud peenikesed vardad, minul nr 1,25. Silmuste arv vardal 15 (mul pisikesed printsessikäed, pole töö jaoks loodud :P ) . Kinnaste randmeosad kudusin valelapilise mustriga. Hästi lihtne kududa, kuid suhteliselt efektne iseenesest.

Ja sellised nad siis said:


Pilt veebruar 2020

3 kommentaari:

Emmeliina ütles ...

tore, postita veel koolitöid.
Mulle meeldivad lisaks mustrile värvid. Kas looduslike vahenditega värvitud?

Helve ütles ...

Kindalõngad seentega värvitud.
Eks ma ikka tasapisi neid postitan jah. Jälgi blogi! ;)

Emmeliina ütles ...

jälgin!

London, valge leht II

Istume bussis ja vurame rõõmsalt Big Beni poole. Oma arust. Vaatame linna ja inimesi ja kella ja ootame, mil maailmakuulsad ehitised paistma...