kolmapäev, 14. oktoober 2020

Koolirõõmud. Pakutrükk

 Teine kooliaasta on tunduvalt huvitavam kui oli esimene. Esimesel õppisime nö üldaineid ja kudusime-heegeldasime-õmblesime "katselapikesi" (minu määratlus). Tegelikult peab neid ikka proovitöödeks nimetama. Mõne "päris" eseme ikka tegime ka. Nüüd aga on tunniplaanis väga huvitavad õppeained. Üks neist: Materjalide värvimine, trükkimine ja maalimine. Meie kursuse üks kahest valikainetest, mille jaoks suhteliselt palju õppetunde ette nähtud on.

Peale teoreetilist, sissejuhatavat tundi alustasime pakutrükiga. Mida trükkida? Kuhu trükkida? Milleks trükkida? Sorisin natuke oma kangatagavarades ja leidsin päris korraliku suurusega helesinist puuvillasatiini. Nõuka ajast veel jäänud. Neist saaks mõnusad padjapüürid. Helesinine, nö poiste värv. Ja jupike jääb tüdrukule ka, roosaga kokku sobitamiseks.

Mõeldud - tehtud!

Padjapüürid lastelastele. Poisid on kalapüügifanatid, tüdruk loomaarmastaja. 

Õpetja Epu (fantastiline õpetaja, keda kiitmast eal ei väsi) trükipakkude varu on korralik ja niisiis siin mu esimesed pakutrükid:







September 2020

 

2 kommentaari:

tegelinski ütles ...

Lahedad koolipäevad!

Emmeliina ütles ...

küll on ilusad!

London, valge leht II

Istume bussis ja vurame rõõmsalt Big Beni poole. Oma arust. Vaatame linna ja inimesi ja kella ja ootame, mil maailmakuulsad ehitised paistma...