laupäev, 11. juuli 2020

Fotojaht. Lähedus


Lähedus võib olla ka päris ohtlik.
Tegime eile teel koju peatuse Mini Kuiviž Zoos. Seal oli võimalus minna mõningate loomade aedikutesse ja kui soovi oli nende toitmiseks, müüdi topsiga kaasa krõbinaid või porgandeid.
Kuna ponid meile väga meeldivad, jätsime nende külastuse viimaseks. Nö kirsiks tordi peale.
Kummalegi ponile oli reserveeritud ka porgandijupp. Kui esimene oma porgandijupi kätte sai, oli teine pahane ja näitas hambaid.
No teine sai ka oma porgandijupi.
Kuid lugu läks vastu ootusi lausa katastroofiliseks. Nõuti veel toitu, kuid meil polnud rohkem. Ponid ei tahtnud seepeale meid enam oma aedikust välja lasta. Seisid teele ette ja nõudsid porgandit. Ja kui aru said, et meil porgandit tõesti rohkem polnud, saime vabaks vaid hammustuste hinnaga. Üks ponidest võttis mehe ette, teine minu. Jube valus oli.
Õnneks lapselaps pääses vaid ehmatuse ja pisikese hirmuga.
See kirss oli ikka väga mõru. Ja lähedus ei ole alati meeldiv.

100720
Salacgriva


Õnneks teised fotojahtijad on jäädvustanud ilusaid ja põnevaid lähedusi.

5 kommentaari:

Kaamos ütles ...

Oi kui sant mekk jääb niisugusest asjast, kindel see!
Keegi on kunagi need ponid kiva keeranud - ponid on nagu hoburiigi taksikoerad, põikpäised ja kangekaelsed, neist saavad käestlastuna hirmsad türannid.
Ega nad seda meelega pole, ikka inimeste mugavus on põhjuseks. Ju siis porgandinorimine on neile ponidele ainus töö ja meelelahutus...

tegelinski ütles ...

Mina paneks küll hoiatava sildi juurde!
Et sisse pääseb ainult piisava koguse porknatega!

Helve ütles ...

No kesse teab, kui suur see porgandikogus küll olema peaks, et ohutult välja pääseda :)
Eks seal oli teisigi mu arust probleemseid kohti kuid pole ju niiväga väikeloomaaedadega kokku puutunud, et just siin näpuga näidata.

Aga hoiatuseks küll teistele, kes siia lugema satuvad ja Mini Kuiviž Zood külastavad, et pigem vaadake ja söötke ponisid aia tagant.

Kaamose selgituse eest ponide kohta olen tänulik. Ega ma neist suuremat midagi ei tea.

Raisakull ütles ...

Julgesite "lõvipuuri" astuda?

Tõtt öeldes ei tohiks üldse võõras inimene mitte temale kuuluvat looma toitma...

Helve ütles ...

Raisakull, olen Sinuga loomade söötmise kohalt väga nõus. See oligi seal mu esimene imestamiskoht kui loomade söötmiseks toidu ostmise võimalust pakuti.

London, valge leht II

Istume bussis ja vurame rõõmsalt Big Beni poole. Oma arust. Vaatame linna ja inimesi ja kella ja ootame, mil maailmakuulsad ehitised paistma...